Hvilket råd kan du gi til dem som vil lære fransk?

FRANOL :
«Måten jeg foretrekker å lære er å få med seg de større reglene og sammenhengene tidlig, og deretter prøve å implementere språket inn i dagliglivet. Kanskje høre på mer fransk musikk, se filmer med fransk undertekst eller bare prøve å lese fransk på en daglig basis.»

EMMA : 
«Gjør alle leksene og lytt så mye som mulig på andre som snakker fransk. Jeg tror det tar lang tid å lære seg lydene i språket, derfor må du øve, øve, øve !»

 

KJERSTI : 
«Mitt beste råd er: Ta kontakt med Institut français! Kast deg ut i det. Ha det gøy ! «

 

JANE ELISABETH : 
«Mitt beste råd til de som vil lære fransk er, å reise for å studere, å gå på kurs i Frankrike. Bare i løpet av en uke lærte jeg masse og ble jeg mer trygg på språket. I tillegg møter man mange folk med samme interesse. Jeg tror dette må bli en årlig tur. En annen mulighet er å få et fransk bekjentskap (venn/ venninne) i Stavanger som vil lære norsk, og så lage avtale om halve tiden norsk, halve tiden fransk.  Det gjorde jeg for noen år tiden og det var lærerikt for begge parter.»

Hvorfor valgte du Institut français ?

FRANOL : 
«Jeg  ble anbefalt Institut français fordi de hadde god rykte. Jeg tok et privat kurs med en dyktig lærer, noe som virkelig hjelper når man ønsker ekstra mye oppfølging tidlig i opplæringen.»

 

EMMA : 
«Jeg ville lære meg fransk fra en fransk talende.»

 

KJERSTI : 
«Institut français er mer enn et språkkurs; det er en formidler av fransk kultur, og har et fransk-norsk miljø. Det liker jeg. Og jeg synes det er viktig at læreren er fransk. «

 

JANE ELISABETH :
«Lærerne er inspirerende og flinke. Institut français har også en god filmsamling  som vi kan låne fra, sant bøker og tegnerserier. Dette er et pluss når vi vil lære fransk. «