I September SF Kino og Institut français de Stavanger samarbeider igjen. 

Vi minner dere på at det blir kr. 20,- RABATT ved fremvisning av medlemskortet

 

jordmoren

Catherine Deneuve i en fantastisk rolle!

Berlin-festivalen 2017. Vist i Hovedprogrammet utenfor konkurranse!

Claire er en briljant jordmor med et naturlig talent for å hjelpe barn til verden på en beroligende måte. Men etter som tiden går, så kolliderer hennes metoder og yrkesetikk med de moderne sykehusenes krav til effektivitet. Nå når hun er kommet nærmere slutten på sin karriere enn begynnelsen, så begynner hun å føle seg utilpass med utviklingen, og undres på om hennes ferdigheter lenger er etterspurt.
En dag får hun en merkelig oppringning, en stemme fra fortiden. Béatrice, som var hennes avdøde fars ekstravagante og løsslupne elskerinne, har viktige nyheter som ikke kan vente, og vil at de skal møtes, 30 år etter at hun forvant sporløst.
Den svært pertentlige Claire og den utemmede livsbejaende Béatrice, som er motsetninger i alle henseender må lære å akseptere hverandre. Gjennom å rydde opp i gamle hemmeligheter kommer de hverandre i møte og tar igjen det tapte.

Regissør Martin Provost har skapt seg et navn med sine gripende kvinneportretter (Séraphine, Violette). Jordmoren dreier seg om møtet mellom to sterke, ulike kvinner, mesterlig spilt av to ekte grand dames innenfor fransk filmindustri. En dramakomedie om behovet for forandring – og om hvorvidt biff, pommes frites og rødvin egentlig kan kalles en sunn lunsj.

—-

Claire exerce avec passion le métier de sage-femme. Déjà préoccupée par la fermeture prochaine de sa maternité, elle voit sa vie bouleversée par le retour de Béatrice, femme fantasque et ancienne maîtresse de son père défunt.

FAKTA

Norgespremiere 15.09.2017
Originaltittel Sage Femme
Sjanger Drama Komedie
Manus Martin Provost
Produsent Olivier Delbosch
Foto Yves Cape
Musikk Gregoire Hetzel
Nasjonalitet Frankrike
Språk Fransk
Lengde 1 t. 54 min.
Produksjonsår 2017
Produksjonsselskap Fidelité FilmsCuriosa Films
Distribusjon Fidalgo
Aldersgrense Tillatt for alle
Begrunnelse Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.