French (Fr)Norsk bokmål (Norway)
Presentasjon av Institut français i Stavanger

ccfstavInstitut français i Stavanger (tidligere "Norsk fransk kultursenter) ligger i et moderne bygg i sentrum av byen. Det inneholder et utstillingslokale, et mediatek og fire kursrom.
Bygget huser også det franske konsulatet.

Bienvenue !

 

Våre oppgaver

 

Institut français i Norge fungerer som informasjonsavdelinger og kontaktpunkter for samarbeid innen utdanning, vitenskap og kultur i Oslo og i Stavanger. Sentrene har hele Norge som ansvarsområde.

 

Franskopplæring og språklig samarbeid

 

Språkavdelingene til sentrene arrangerer franskkurs i et fransk miljø gjennom hele året.

Hvert år lærer 1400 elever fransk under veiledning av over 40 lærere som har fransk som morsmål i Oslo og Stavanger. 
Institut français i Norge har kompetanse til å utføre tester og utstede eksamensbevis som er anerkjent i Frankrike og ellers i Europa.

Språkavdelingen tilbyr flere programmer på videregående skoler i Frankrike (lycée), både generelle og spesialiserte.

Det finnes i tillegg programmer for studier på høyere nivå for studenter som vil fordype seg i fransk språk og kultur.

 

Språkavdelingen arrangerer også jevnlig videreutdanningskurs for norske fransklærere, både i Norge og som intensivkurs i Frankrike.

 

Les mer

 

 

Vitenskapsavdelingen og universitetssamarbeid

 

Denne avdelingen gir norske studenter råd og veiledning om studier i Frankrike, og den legger til rette for samarbeids- og utviklingsprosjekter og utveksling av forskere og studenter på masternivå og doktorgradsnivå. Den kobler sammen forskningssentra, sentrene for fremragende forskning og norske og franske næringsklynger ("pôles de compétitivité").

Avdelingen arrangerer seminarer i samarbeid med forskjellige aktører i privat og offentlig sektor, og vitenskapelige konferanser. Den utgir et månedlig nyhetsbrev med informasjon om forskning, innovasjon og høyere utdanning i Norge.

Les mer

 

 

Kultursamarbeid

 

Kulturavdelingen er ansvarlig for å fremme fransk kunst og filosofi i Norge. Den legger til rette for utveksling av kunstnere, artister, eksperter og forfattere mellom våre to land.

Kulturavdelingen deltar på viktige norske kulturbegivenheter (biennaler, festivaler, utstillinger, seminarer...), ved å promotere deltakelse av franske kunstnere, enten de bor i Norge eller Frankrike.

Flere ganger i året blir det arrangert begivenheter av kulturell art, ikke bare for voksne, men også for barn og unge (konferanser, forelesninger, eventyrkvelder, filmfremvisning, m.m.).

 

Les mer

 

arrowAbonner på vårt månedlige nyhetsbrev

arrowAbonner på månedlige nyhetsbrev fra Institut français i Stavanger 


  Skriv ut

 
Marc Ordaz
Direktøren
51538241
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Brigitte Augestad
Resepsjon / sekretariat / kultur
51538240
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Nancy Zédet Nystrøm
Bibliotek / informasjon kurs
51538240
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

arrow Resepsjon 
  
Mediateket
   Mandag - fredag: kl. 8.30 - 15.30
   Torsdag: kl. 8.30 - 19

 

 

oslo

stavanger

  • RFI via FM-sendinger opphører i Norge
    Les mer …
  • Lyst til å treffe fransktalende familier, og å kose deg på fransk vis?
    Les mer …