I mange år har Frankrike og Norge samarbeidet innen forskning men har operert på forskjellige måter når det gjelder bilateralt eller multilateralt samarbeid.

I juni arrangerer Campus France og Institut français i de nordiske landene en studietur for franske fagfolk innen høyere utdanning og forskning. I løpet av dette besøket vil deltakerne få innblikk i de forskjellige praksisene i de to landene. De vil også kunne utvikle nye partnerskap med sine skandinaviske kolleger.

 

Generelt har de nordiske landene, med sin geografiske posisjon, antall innbyggere og økonomi, en lang tradisjon for å være åpen for det internasjonale. Dette reflekteres spesielt i deres system for høyere utdanning og forskning.
I Frankrike har landskapet for utdanning- og forskning utviklet seg den siste tiden, og har ført til etableringen av nye strukturer (Idex, I-site, Labex, COMUE, etc.) som må utvikle en strategi for internasjonalisering.

Studieturen vil gi mulighet til å bli kjent med internasjonaliseringspolitikk og konkrete tiltak gjennomført, gjennom et skreddersydd opphold i de fire nordiske hovedstedene. Det blir også mulighet til å diskutere fremtidige partnerskap gjennom individuelle møter.

 

 

Begrenset antall plasser (20),
Ønsker du å delta? Vennligst gi beskjed om din deltakelse før 28. februar 2018.

For mer informasjon, vennligst se utlysningen