Bli kjent med Kristin, én av våre kursdeltakere! Hun vant et gratis kurs i konkurransen vi hadde på Facebook i oktober, og hun er dermed å se på Institut français fra og med januar. Vi slo av en prat med henne for å høre om hennes forhold til Frankrike og fransk…

 

  1. Kan du presentere deg, og fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Kristin Vindedal, jeg kommer fra Oslo, jeg er snart 58 år og har en datter på 24 år. Jeg har alltid jobbet med salg så jeg er veldig utadvent og jeg liker å jobbe med mennesker og å hjelpe dem.

Jeg har alltid hatt et sterkt behov for å lære fransk for jeg føler jeg forstår franskmenn så godt, jeg har mange franske venner og jeg føler meg vel i Frankrike. Forresten så var min tipp tipp oldemor fransk. Jeg har aldri truffet henne men det gjør meg jo litt fransk. 

Jeg tok et to ukers franskkurs i Reims for noen år siden. Jeg lærte aldri fransk på skolen for det var ikke mulig der jeg gikk, så det ble tysk på meg. Når jeg dro til Reims så forsto jeg ikke et ord fransk, men etter to uker følte jeg meg hjemme selv om jeg ikke kunne snakke noe særlig. 

 

  1. Hvorfor ble du med på konkurransen?

Jeg har alltid fortalt vennene mine at jeg har så lyst til å lære fransk, så da jeg så konkurransen på Facebook så fanget det oppmerksomheten min! Jeg bare måtte bli med! Jeg svarte i kommentarfeltet med det jeg følte, for jeg føler meg veldig fransk. Jeg har en veldig god fransk venn her i Oslo og når jeg er sammen med han og hans venner så føler jeg meg bra og veldig lykkelig. Han har et hus i Frankrike og jeg skal dit i sommer så da får jeg brukt fransken. 

 

Jeg har nylig vært veldig syk og nå som jeg er bedre er jeg lykkelig over å være i livet og ha tid foran meg. Jeg har jo alltid ønsket å lære fransk, så nå var det en veldig god mulighet. Jeg har dessuten aldri vunnet noe før så jeg ble veldig overrasket da dere ringte! 

 

  1. Hvordan ble du kjent med Institut français ?

Jeg har fulgt dere lenge, og har villet ta kurs hos dere men det har aldri passet. Nå som jeg er bedre kan jeg starte med nye prosjekter og endelig starte med franskkurs! Dette skjedde virkelig på riktig tidspunkt!

For meg holder det ikke å bare lære språket, man må tenke på fransk, og man må også føle noe. Tilgangen på kulturarrangementene og mediateket på fransk er veldig viktig for meg, og er grunnen til at jeg lenge har villet ta kurs her. 

 

  1. Du starter kurset i januar 2019, hvilke andre prosjekter har du for det nye året ?

Når jeg var i Reims traff jeg en nederlandsk dame og vi har holdt kontakten i alle disse årene og vi er blitt venner. Hun startet en bedrift i i Lorgues i Provence, og jeg skal reise ned dit og være der en stund. Mitt mål er å lære så mye som mulig på kurs her og praktisere mest mulig når jeg er hos henne i Frankrike. Jeg planlegger flere turer ned.