Under feiringen av den franske nasjonaldagen fredag den 13. juli, annonserte den franske ambassadøren vinnerne av konkurransen «Mitt Frankrike ». De fem vinnerne, som alle har vært studenter i Frankrike, sjarmerte juryen med deres nostalgiske, morsomme og innholdsrike fortellinger fra deres franske opphold. Konkurransen er organsisert i forbindelse med 100års jubileet for den norske sekjsonen ved den videregående skolen Pierre Corneille i Rouen, og for å feire det gode samarbeidet mellom Norge og Frankrike innen utdanning. Alle som har tatt utdannelse i Frankrike, fra videregående- til universitetsnivå, var inviterte til å dele sine unike erfaringer fra “sitt Frankrike” gjennom et fotografi, en video eller en tekst.

Vi har mottatt mange bidrag til konkurransen og vi har hatt stor glede av å lese tekstene deres og se bildene og videoene som har satt ord og illustrasjoner på noen av de beste minnene fra deres studieopphold i Frankrike. Å velge ut de beste bidragene har ikke vært lett, men juryen på fem personer, ble til slutt enige om fem vinnere.  

Prisen for beste tekst går til Beate Cecile Moen som bodde i Orléans en 1998. Beate forteller om oppholdet sitt i Frankrike med orginialitet, humor og entusiasme. Hun beskriver hvordan hun, som “norsk viking”, ble sendt til legen på grunn av en liten hoste, det nære forhold hun fikk, og som hun fortsatt har, til vertsfamilien hun bodde hos, og lidenskapen hun fikk for fransk mat.

Beate mottar prisen levert av Ankers Legat: en reise til Frankrike til en verdi av 10.000 kroner (reise og opphold)

Prisen for beste fotografi går til Signe Truyen Ryssdal for bildet hun tok da hun bodde i Montpellier mellom 2012 og 2013. Vi likte spesielt godt referansen til det typisk norske: en skistav som var gjort om til en flaggstang.

Signe vinner en rut-returbillett til Frankrike. Kanskje hun får se de gamle vennene sine igjen?

Prisen for beste video går til Elena Gonder for sitt bidrag “Toulouse, c’est cool” (Kule Toulouse). Hennes glade og energiske video fikk også oss til å ville gjenoppleve dette semesteret fult av oppdagelser og møter i rosebyen, slik hun gjorde i 2016. Vi håper at Elena, som nå har blitt utstyrt med sin nye GoPro, fortsetter å filme livets viktige øyeblikk.

Juryen bestemte seg for å belønne enda to bidrag til:

Den første premien går til Astrid Mørk Knutsen, som satte sammen videoer fra hennes tre år ved den norske seksjonen i Bayeaux. Astrid er kanskje ikke aller mest betatt av fotball (laget hennes tapte 15-1 mot laget til den norske seksjonen i Rouen), men vi håper at sykling faller bedre i smak og gir henne derfor en VIP-billett til sykkelrittet Arctic Race of Norway.

Juryens andre premie går til Hanne Nygaard, for hennes poetiske fotografi tatt langs elvekanten av Saônen i Lyon. Man må ikke tro at en nordmann mister sansen for vakker natur nå hun kommer til Frankrike. Tvert i mot! Hanne mottar en  flott bok med fotografiene til Doisneau.

Helt til slutt, en siste pris går til det bidraget som ble stemt frem av våre internetbrukere.

Eva Karin Kaneblei går av med publikumsprisen for sine beskrivelser av sitt forhold til hennes andre hjem, Frankrike, fra katakombene i Paris til billedvevene i Bayeux. I premie får Eva en lue signert av det franske nasjonallaget i skiskyting fra de var i Oslo i mars. Dermed kan Eva ha på seg en liten bit Frankrike på lange vinterdager i Norge.

En stor takk til våre partnere og bidraksytere Ankers Legat og Arctic Race of Norway.

Og gratulerer igjen til alle for en flott innsats!

Alle bidragene til konkurransen, finner du her: http://www.france.no/mitt-frankrike/participez-au-concours-photo/stem-konkurranse/