Hvert år i januar er Tromsø vert for den internasjonale filmfestivalen TIFF som tiltrekker både filmentusiaster og profesjonelle innen filmbransjen. I år som i fjor var det mange franske filmer på plakaten. Denne 28. årgangen for festivalen ble også en mulighet for oss å møte de 80 medlemmene i kinoklubb-nettverket for å presentere IFcinéma. Dette er en side hvor man kan strømme og laste ned filmer, laget av Institut français de Paris.

 

I flere år har Institut français de Norvège hatt ett tett samarbeid med den Norske filmklubbforbund og tilveiebringe franske filmer. For norske filmklubber er IFcinéma «et virkelig gjennombrudd for formidling av film til filmklubber via nettet». Denne plattformen gjør den franske film-kulturarven tilgjengelig på en enkel måte. Mer enn 500 gamle og nye franske filmer, med undertekst eller dubbet, kan lastes ned gratis for ikke-kommersielle visninger.

 

Her kan du lese hva Norske filmklubbforbund mener om IFcinéma.

Dersom du ønsker å vise en film som en del av et kulturelt prosjekt, som en ikke-kommersiell visning, ta kontakt med kulturrådet på Institut français. Les om filmene du kan se her

 

Bilde: Guillaume Pierre fra Institut français kom med gode nyheter til filmklubber og andre ikke-kommersielle filmformidlere.
Foto: NFK