Alexia, hvor kommer du fra i Frankrike?

Mine Foreldre har jobbet flere ganger i utlandet så jeg har bodd i mange land i min barndom.  Jeg er født i Grasse (sør-Frankrike) men jeg har bodd i Indonesia, Skottland og i Paris.

 

Hvorfor flyttet du til Norge?

Jeg flyttet til Norge for å bo sammen med mannen min som jeg traff i Stavanger i 2009 da jeg besøkte mine foreldre.

 

Hva jobber du med i Stavanger?

 Jeg åpnet mitt eget kunstverksted veldig tidlig rett etter at jeg hadde etablert meg i Norge. Det heter Atelier Rohmer og jeg holder på med restaurasjon og konservering av malerier. Jeg lager også reproduksjoner for private kunder.

Mellom 2011 og 2015 jobbet jeg for Arkeologisk Museum i Stavanger hvor jeg deltok i et restaureringsprosjekt av Mariakirken i Bergen. Dette var et fantastisk prosjekt hvor jeg lærte veldig mye!

Jeg er tegnelærer her på Institut français siden 2015. Det er mitt første forsøk som lærer og jeg har oppdaget at jeg har en stor lidenskap for dette yrket!

 

Hvordan jobber du som lærer? Hva er din hemmelighet?

Jeg setter som høyeste prioritet å gi individuelle råd til mine elever. Ikke alle forstår på samme måte.  Jeg synes også at det er viktig når vi begynner med en ny teknikk at jeg viser dem hvordan man gjør før de prøver. På kurs  for voksne har vi alltid en teoretisk del og en praktisk del. Når vi begynner med en ny teknikk sender jeg alltid en epost med beskrivelse på forhånd.  På kurs for barn er jeg veldig fleksibel, og jeg tilpasser meg deres konsentrasjonsnivå og interesser. Målet for meg er at de utvikler sin kreativitet.

 

Kan du fortelle om et fint minne fra tiden din som lærer?

I høst skulle vi ha vårt første tegnekurs med en nakenmodell. Til tross for min erfaring følte jeg det litt pinlig da min modell kledde av seg foran meg i stedet for å bruke skjermen som jeg hadde satt opp. Klassen min fikk en god latter.

 

Hva gjør du på fritiden?

Jeg synger og spiller i et pop/rockband « We are alkemy». Vi øver hver uke sammen. 

Kjenner du et norsk begrep som du liker?

«En pølse i slaktetiden». En venninne forklarte meningen og jeg syntes det var morsomt at det finnes et begrep med pølse i!  

 

Og til slutt, hvilken norsk rett er din favoritt?

Jeg liker lammekjøtt bortsett fra smalahove…Den ultimate integrering men verst kulinariske opplevelse av livet mitt!