Skip to Content

Lære og undervise fransk

 
L’Institut français et ses partenaires mettent à disposition des apprenants des ressources en ligne pour enseigner, apprendre et pratiquer le français.

 

  Parlons français, c’est facile

«Parlons français, c’est facile !» er en nyttig plattform for å utforske det franske språket og det frankofone mangfoldet. Gratis for alle og tilgjengelig overalt, på fransk, engelsk og seks andre språk. 
Plattformen er laget av Internasjonalt senter for pedagogiske studier (CIEP) i samarbeid med TV5MONDE,  Institut français, Fondation Alliance française, CAVILAM, Centre de linguistique appliquée (CLA).

  • Lærer du deg fransk? Du kan vurdere nivået ditt og velge aktiviteter og oppgaver tilpasset dine kunnskaper.
  • Underviser du i fransk? På denne plattformen finner du nyttige verktøy til bruk i undervisningen.

 

«Parlons français, c’est facile !» tilbyr morsomme og kreative aktiviteter; webdokumentarer og 80 pedagogiske hjelpemidler innen de 4 nivåene til det europeiske rammeverket for språk (A1 til B2).

 

 

TV5 Monde, kanalen for frankofon tv

TV5Monde er et uunnværlig hjelpemiddel i franskundervisningen for lærere og elever. Via nettsiden får du tilgangen til et stort antall aktiviteter du kan bruke i undervisningen:

  • Musikklipp for å utforske nye franske artister. Hver torsdag legger vi til nye pedagogiske aktiviteter som lar deg ta i bruk musikk i undervisningen.
  • Oppgaver som er tilpasset elevenes nivå
  • Pedagogiske arbeidsark om aktuelle samfunnstema, kultur, nyheter

 

Utforsk nettsiden til TV5monde

UNDERVISE: enseigner.tv5monde.com/
LÆRE: apprendre.tv5monde.com