Bli med på en reise gjennom den fargerike frankofoni-verden! Fra 10.  til 20. mars vil konserter, gastronomiske smaksprøver, utstillinger, dans, filmer og debatter ta deg med fra Oslo til den fransktalende verden.

Festivalens program er utviklet i samarbeid med femten ambassader, det Afrikanske kulturinstitutt, den Franske skolen og Cosmopolite. Sistnevnte kjente konsertscene vil også være stedet hvor lanseringen av festivalen vil holdes, hvor den talentfulle trioen Galliano/Fresu/ Lundgren vil presentere sitt etterlengtede jazzalbum «Mare Nostrum».

 

Denne nye utgaven av frankofonifestivalen lover en overraskende og eksplosiv miks: Bach møter afrikansk perkusjon, folkedans fra Balkan møter dans fra de baltiske landene, 2000 år gammel sladder skrevet på papyrus vises frem ved UIO, «matpakken »  inviterer seg selv inn i frankofoniens kjøkken, samt visninger av korte filmer av alle slag og eventyr fra de fem kontinenter.
Den franske skolen René Cassin bruker denne blandingen av frankofone kulturer til «frankofonispillene». Studentene vil konkurrere i en rekke sports- og kunstneriske arrangementer: fotball, poesi, sang og dans. Dette er første gang en slikt arrangement holdes i osloskolen, og vi håper andre skoler vil bli første vi inspirere andre skoler.  

Det vil også være en forhåndsvisning av filmen «120 slag i minuttet» hvor regissøren Robin Campillo kommer for å diskutere noe som er et viktigtema for Frankofoniorganisasjonen, nemlig bevissthet og forebygging av AIDS. Andre temaer som er viktig for Frankofoniorganisasjonen er multikulturalisme og flerspråklighet, noe som igjen reflekteres i utstillingen som presenteres i Oslo Kunstforening:»Beirut, Beyrut, Bayrut, Beirut, Beirut.»

Bon festival !

 

Se hele programmet på www.frankofoni.org