Den franske forfatteren Alice Zeniter kommer til Litteraturhuset 13. mars kl. 19.00 for å snakke om tematikkene som står sentralt i boken hennes: Arven fra Algerie gjennom tre generasjoner og politikk og identitet i dagens Frankrike.

 

Kunsten å miste, følger Alice Zeniter arven fra Algerie gjennom tre generasjoner. Her utforsker hun hvordan historien påvirker unge i dag, og hvordan nye politiske hendelser får fram nye aspekter ved den postkoloniale arven. Den samtidsaktuelle tematikken har fått en spesielt varm mottagelse hos unge lesere, som blant annet har belønnet romanen med Le prix Goncourt des lycéens, tilsvarende Ungdommens kritikerpris her i Norge. Historien førlger Naïma, som er født i Normandie, med fransk mor og algerisk far. Hun har aldri vært i Algerie, likevel kjenner hun på livet som ikke-helt-fransk i et politisk klima preget av terror og fremmedfrykt. Hvordan kan hun være representant for en arv hun ikke kjenner?

På Litteraturhuset møter hun forfatter og journalist Sandra Lillebø til samtale om politikk og identitet i dagens Frankrike.

Samtalen foregår på fransk med tolking til norsk og er støttet av Institut Francais.

Mer info finner du her