Fra 16. til 26. feirer CODA Oslo International Dance festival den 11. utgaven av festivalen og fyller byen med dans. De franske innslagene lover mange vakre øyeblikk med «And so you see» av Robyn Orlin, «Tordre» av Rachid Ouramdane og «Pixel» av Mourad Merzouki.

 

«Tordre» av Rachid Ouramdane
17.-18. oktober, Dansens Hus
To av Ouramdanes mangeårige samarbeidspartnere, Lora Juodkaite og Annie Hanauer, fremfører ensomme soloer i en gripende duett. Hypnotiske, virvlende bevegelser i en intens fysisk form fremhever det spesifikke ved hver kvinnes kropp, mens de maler sine hudløse, fengslende selvportrett. Gjennom virkningsfulle repetisjoner presser koreografien utøverne til å finne de bevegelsene som gjør dem til den de er. 

«Pixel» av Mourad Merzouki
18.-19. oktober, Bærum Kulturhus
Merzouki leverer et show i et kunstnerisk krysningspunkt, hvor virkelighet og illusjon glir over i hverandre. 3D-effektene til de digitale artistene Adrien M og Claire B skaper en ny boltreplass for hip-hop-dansens bevegelser, blandet med sirkuskunst. Dette universet i stadig bevegelse utfordrer hele tiden de store gestene, for slik å finne sitt sanne selv. Amars musikalske verk underbygger forestillingens lyriske uttrykk, som en mildere invitasjon på denne reisen.

«And so you see» av Robyn Orlin
22.-23. oktober, Dansens Hus
En ironisk lekende kropp fanget mellom synd, forandring, forfall og prakt på en reise gjennom et «rekviem for menneskeheten». Med den tredje verden på scenen og i-land som betalende deltakere. Et stykke skapt for en kunstner fra neste generasjon i Sør-Afrika, fylt med positive og undersøkende ideer, men som tar for seg ødeleggelsene vi fortsetter å skape for neste generasjon. Samtidig undrer man seg på om det mulig, som sørafrikanere, å kolonisere Mozart og bruke det hverdagslige som redskap.

Mer info finner du her 

 

Photo TORDRE©Patrick Imbert