DELF / DALF og TCF dokumenterer ditt fransknivå i henhold til de seks nivåene i Det felles europeiske rammeverket for språk: A1, A2, B1, B2, C1 og C2.

Nivåene i det felles europeiske rammeverket for språk brukes som referanse over hele verden, og gjør det mulig å vurdere språknivået, uansett hvilket land man befinner seg i. Hvert nivå er basert på språkferdigheter og kunnskap som tilpasset alle språk.

DELF / DALF og TCF er spesifikke tester for det franske språket. De markerer spesifikke franske ferdigheter i språkforståelse og språk-produksjon, og kan dermed forbedre ditt fransknivå.

For studenter er dette måten å dokumentere fransknivået for universiteter et fransktalende land, eller legge til noe i trening. Denne serviseringen ser seriøst ut på På CV’en og skiller deg fra andre kandidater. Nivået på fransk er dokumentert og fremfor alt er det enkelt å forstå for arbeidsgivere. Nivåene i det felles europeiske rammeverket for språk er mye mer nøyaktig enn en personlig vurdering fra din side som «nåværende nivå».

Hva er forskjellen på DELF/DALF og TCF?

DELF er et offisielt diplom for nivåene A1 til B2 mens DALF evaluerer de høyere nivåene C1 og C2. Diplomene varer livet ut, og attesterer ditt globale nivå i fransk vurdert utifra 4 nøkkelkompetanser når det gjelder fremmedspråk: muntlig og skriftlig forståelse samt skriftlig og muntlig produksjon. Det finnes også et diplom for barn (DELF Prim) og for ungdom (DELF Junior) så fra 6 til 99 år kan du ta DELF!

TCF derimot er en sertifisering som varer to år, som evaluerer ditt nivå på det tidspunktet du tar testen. Du får dermed et nivå etter kompetanse og ikke et globalt nivå. Her er også skriftlig og muntlig produksjon valgfritt. TCF er beregnet på fremtidige studenter og voksne.

 L’Institut Français de Norvège er det eneste eksamensenteret for DELF/DALF og TCF i Norge.

Frist for påmelding til neste runde med DELF/DALF er 15. april 2019.

Frist for påmelding til neste runde med TCF er 23. april 2019.