I forbindelse med Norgespremieren på filmen ”Lumière! Eventyret begynner” har Fidalgo og Institut français de Norvège gleden av å ønske filmens regissør Thierry Fremaux velkommen til Norge 15. november på Gimle kino. Thierry Fremaux er både direktør for Lumière-instituttet i Lyon og sjef for den Internasjonale Filmfestivalen i Cannes.

 

 

Dette er for øvrig første gang noensinne at sjefen for Cannes-festivalen besøker Norge. Han vil svare på spørsmål fra publikum etter visningen av filmen.

 

 «Lumière, Eventyret begynner»

I 1895 oppfant Lumière-brødrene kinematografen og var med det blandt de første til å ha en offentlige filmvisning. Med sine monteringer og spesialeffekter etablerte de filmkunsten.  Til sammen har de med teamet sitt produsert  over 1400 korte filmer fra hele verden. Dokumentarfilmen «Lumière! Eventyret begynner» er en samling av disse kortfilmene som Frémeaux og Lumière-Instituttet har restaurert og satt sammen til en 90 minutter lang film. Resultatet er ikke bare en uvurderlig filmhistorie-leksjon, men byr også flere fantastiske korte skildringer fra Paris og resten av verden på tidlig nittenhundretallet. «Lumière! Eventyret begynner» er kort sagt et must for alle film- og historieinteresserte!

 

 Billetter: www.nfkino.no

 

 

 

Billeter: www.nfkino.no