Arthaus og Institut français har gleden av å presentere førpremieren på filmen Portrett av en kvinne i flammer og regissør Céline Sciamma og skuespiller Adèle Haenel kommer for å kaste glans over visningen som finner sted på Gimle kino, 11. november.

 

Velkommen til en eksklusiv førpremiere av Cannes-vinner «Portrett av en kvinne i flammer». Regissør Céline Sciamma og skuespiller Adèle Haenel vil også være tilstede under visningen av filmen på Gimle kino!

Sciamma er en av Frankrikes mest spennende regissører. Hun har laget en håndfull ikoniske filmer, hvor seksualitet, kjønn, feminisme og kvinnelige karakterer alltid står sentralt. «Portrett av en kvinne i flammer» var en av de store favorittene på årets filmfestival i Cannes, og vant både prisen for beste manus og Queer-palmen.

Haenel er en kjent fransk skuespiller, som spiller en av hovedrollene i «Portrett av en kvinne i flammer». En av Haenels første filmroller var i debutfilmen til Sciamma – «Vannliljer». Hun har også spilt i to arthaus-filmer som nylig var på kino: Dardenne-brødrenes «Kvinne, ukjent» og «120 slag i minuttet» av Robin Campillo.

Etter visningen blir det en samtale med Sciamma og Haenel ledet av kunstkritiker i Morgenbladet og filmanmelder Oda Bhar.

Om filmen:
Kunstneren Marianne ankommer en isolert øy i Bretagne på slutten av 1700-tallet. Hun har i oppdrag å male et portrett av den vordende bruden, Héloïse.

Flere har forsøkt å male Héloïse før, men som eneste mulige protest mot et arrangert ekteskap, nekter hun å la seg avbilde. Marianne utgir seg for å være en tjenestepike, som tar med Héloïse på daglige gåturer, hvor hun i det stille kan observere henne. Med hukommelsen som eneste verktøy blir portrettet ferdig, men gjengir det hvem Héloïse egentlig er?

 

Avec Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino.

Le film sera projeté lundi 11 novembre à 18h au Gimle Kino.

Réservez vos billets ici