I juni er filmfestivalen Oslo Pix og Rendez-vous med fransk film tilbake. 

 

De utvalgte filmene i år har et bredt utvalg sjangere, både fiksjon, dokumentarfilm, komedie og drama. Nok en gang vil du få en god latter med den siste filmen til Dany boon, regissøren og komikeren bak den store franske filmsuksessen «Velkommen til shti’ene». Vi skal også følge tretti år gamle Paula, i filmen «Jeune femme» av regissøren Léonore Serraillle.

Det står også to thrillere på plakaten i år. Den første, «Laissez bronzer les cadavres…»  fenger deg i en underlig og blodig atmosfære. Den andre «Mutafukaz» er en animasjonsfilm som gir deg høy puls.

Den første filmen til Léa Mysius imponerer med en rørende og svært estetisk oppvekstskildring av 13-åringe Ava som holder på å miste synet.

Filmen «Une saison en France» tar opp  temaet immigrasjon på en human måte gjennom en historie om en blandet familie som er truet av immigrasjon-lovene.  Skuespilleren Eriq Ebouaney vil være til stedet for å snakke mer om filmen

Til slutt har vi to dokumentarer som avslutter dette elektriske utvalget av fransk film. Den første, «Ni juge, ni soumise», er en rå dokumentar om en forbløffende og sjokkerende dommer. Den andre er Agnès Verdas siste film: «Faces, Villages», og forteller historien om hva Verda og fotografene møter på sin vei i landsbyene i Frankrike.

 

 

LES MER OM FESTIVALEN oslopix.no

 

 

VElkommen til Paris

 

Komedie av Dany Boon
 4 juin kl. 20.30 (Saga), 9. juni kl. 19.30, Saga

 

Litt på samme måte som danskene har molboer, har innbyggere fra nord i Frankrike en hel spesiell måte å snakke på, såkalt «cht’i».
For Valentin, en av de hotteste designerne i Paris, var det en selvfølgelighet å skjule sin familiære tilhørighet, nemlig arbeiderklassen i nordlige Frankrike. Dog, etter et besøk fra familien og en ulykke kommer Valentins skjulte opprinnelsene frem i lyset.

Etter Frankrikes nest største filmsuksess med filmen «Velkommen til Sht’iene», er Dany Boon tilbake med en morsom og underholdende film. 

Billett: www.nfkino.no

 

 

LET’S THE CORPSES TAN

Thriller fra Hélène Cattet og Bruno Forzani
4. juni kl.21.00, 8. juni kl.22.45 og 9. juni kl.20.30 Saga

 

Et sted på landsbygda bor en eksentrisk kunstner, en avdanket forfatter og et stadig skiftende galleri av åndsfrender. Når politiet kommer på besøk slippes kuleregnet løs over bohemenes tilfluktssted. 

Billett: www.nfkino.no

 

 

MONTPARNASSE BIENVENUE

Komedie av Léonor Serraille
5. juni kl.18.15, 9. juni kl. 13.45 og 10. juni kl.18.15, Klingenberg

 

Uten penger eller sted å bo men med en angorakatt på slep er Paula tilbake i Paris etter et langt tids fravær. Til tross utfordringene er den høyspente, plagsomme og sårbare trettiåringen fast bestemt på å lete etter en ny retning i livet og å leve sitt liv med bravur.

Billett: www.nfkino.no

 

 

Mutafukaz

Animasjonfilm av Shoujirou Nishimi, Guillaume «Run» Renard
5. juni kl. 21.30 klingenberg 
8. juni kl. 15.30 og 9. juni kl.17.30, Saga

 

I den dystopiske solskinnsbyen Dark Meat City møter vi Angelino. Etter å ha kræsja på scooteren og slått hodet, hallusinerer Angelino om tentakkelmonstre og skumle typer i dress. Men typene i dress er ekte, og de er ute for å ta Angelino? 

Billett: www.nfkino.no

 

 

Ava

Drama av Léa Mysius
6. juni kl.16.00 og 8. juni kl. 21.00, Saga
9. juni kl.18.00, Klingenberg

 

13-årige Ava er på ferie ved stranda når hun får vite at hun holder på å miste synet.  I sin avmakt gjør Ava opprør mot alt og alle, og forvandler seg fra barn til en rebelsk kvinne som ønsker å smake på livet – før mørket faller.

Billett: www.nfkino.no

 

 

A SEASON IN FRANCE

Drama av Mahamat-Saleh Haroun
6. juni kl. 18.00 og 7. juni kl. 18.00, Klingenberg. Skuespilleren Eriq Ebouaney  vil være til stedet
10. juni kl.15.45, Saga

 

Skolelæreren og faren Abbas har flyktet fra Den sentralafrikanske republikk til Paris sammen med sine to barn for å komme seg vekk fra borgerkrig i hjemlandet.
Tilværelsen i Paris blir alt annet enn rosenrød, og kampen for selvrespekten og verdighet blir utfordret på det skarpeste i møtet med asylinstituttet i landet.

Billett: www.nfkino.no

 

 

SO HElp me god

Dokumentarfilm av Jean Libon og Yves Hinant
6. juni kl. 20.30 og 9. juni kl.20.30, Klingenberg 
10. juni kl. 13.15, Saga

«Ni juge ni soumise»  er en nærgående og litt absurd dokumentar om den karismatiske belgiske dommeren Anne Gruwez, kjent for sine bitende kommentarer med humoristisk snert. I 3 år har filmregissørene fulgte henne på hennes kontor i avhørsituasjoner, i felten, i etterforskningsarbeid og rettslige prosesser.

Billett: www.nfkino.no

 

 

FACES PLACES 


Dokumentarfilm av Agnès Varda og JR
7. juni kl.19.30, Kunstnernes hus Kino 
8. juni kl.16.00 og 10. juni kl. 17.30, Saga

 

En legendarisk filmregissør, en mystisk graffitikunstner og en ombygd varebil; disse utgjør grunnlaget for den oscarnominerte dokumentaren » Visages, villages». 90 år gamle Agnès Varda og halvanonyme JR er på mange måter en snodig duo, men med dét til felles at de har et unikt blikk på menneskene og stedene som omgir dem. Enda så forskjellige de to er, gjør den unike kjemien mellom dem at vi umiddelbart tror på vennskapet og samarbeidet.

 

Billett: 
Kunstnernes hus
Saga : www.nfkino.no