Vi minner dere på at det blir kr 20,- RABATT ved fremvisning av medlemskortet. 

 

Vinneren av «Gledessprederen» prisen på haugesund Filmfestival

 

Aja har levd hele livet i Mumbai. Han opptrer på gatene, svindler turister og folk tror at han har spesielle magiske krefter. Når moren hans dør, drar han til Paris for å finne sin far med en falsk 100 euro-seddel i lomma. Det første målet er den svenske møbelbutikken IKEA han drømte om å besøke siden han var liten, og her han møter Marie som han forelsker seg hodestups i. Aja opplever utrolige eventyr rundt om i verden, opprinnelig i et skap, så en Louis Vuitton- koffert, en varmluftsballong til Tripoli og i en flyktningleir i Libya. På veien treffer han den sudanesiske flyktningen Assefa i en lastebil, og et varig vennskap etableres. Men, Aja gir ikke opp håpet om å komme tilbake til Paris og bli gjenforent med sin elskede Marie.

 

Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap er basert på den bestselgende boka av Romain Puértolas
 

bokanmelse :

Humoren i Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap er lun og varm, og består blant annet av blødmer som dette:

Ajatashantru Satel Quavarsa (som blant annet av utlendinger kunne radbrekkes til Å-ja, Tarzan-trusa tel kua vårs)[…].

Boka er faktisk riktig så fornøyelig, men historien har også en alvorligere undertone: Et sentralt motiv er innvandringspolitikken i Europa, og boka maner til forståelse og nestekjærlighet. Som i reiseberetninger flest, modnes også vår oppfinnsomme helt Ajatashantru i løpet av reisen, som for øvrig ender med noe langt annet enn spikerseng fra Ikea…