Nuart festival  støttet av Institut français er tilbake i September med et spennende program. I år  Institut français i Stavanger støtter  Ememen og Murmure  !

 

Vi presenterer ikke lenger Nuart-festivalen, en urbane begivenhet født i 2006 i Stavanger, og som har klart å finne et sted for seg selv i de urbane festivaler som betyr noe. Nick Walker, D * Face, Blek rotten, Herakut, Zeus, Swoon, Blu, Roa, Vhils, Eine, C215, Faith47, Vintage Etam, Tilt, Ella & Pitr, Futura … listen er lang og fristende.

I fjor, som en museumsantenne, strekker Nuart og lander i Aberdeen, Skottland. Streep, digitale medier av moderne urbane kunst har også kalt Nuart Festival Stavanger, en av de 5 beste byfestivaler i Europa.

 

EMEMEN

I motsetning til mange gatekunstnere som velger å male på fasader av bygninger eller veggmurer, inviterer Ememem oss til å oppdage byen gjennom fargerike inngrep på veier og fortau.

Fra Lyon til Torino via Madrid, Han reparerer  svøpet av våre veier og fortauer – potholes og sprekker – til «puddles» av farge med lokale keramiske fliser og fugemasse.  Dette gateflappprosjektet er et utilitært formål når bystyret ikke opprettholder veier og offentlige veier, det bringer også et snev av surrealisme og magi til byen.

http://www.nuartfestival.no/nuart-2018

 

MURMURE 

 

Kunstnerisk direktør og teknisk direktør, Paul Ressencourt og Simon Roché, samhandler med urbane miljø og skaper enestående og poetiske scener. Arbeider i begge fagområder med lidenskap, kunstnere bryter ned grensene mellom kunst og kommunikasjon. Begge disiplene samhandler og spiser kontinuerlig.

Noen ganger lekne, drømmende eller poetiske, er disse svart-hvite tegningene laget i skala 1 og deretter skutt i begrenset serie. Installasjonene samhandler med miljøet takket være realismen som er oppnådd ved den svarte steinteknikken.

 

 

Som hvert år, kan du gå på gatene i Stavanger under guidede turer organisert av Nuart-festivalen.  Det er en perfekt muligheten til å se nye og gamle verker.

billettpris: kr 150 (voksne) / kr 100 (studenter / senior) / familie (2 voksne + 2 studenter / senior)

Meeting point : Region Stavanger