Medlemmer av Institut français får 25 % rabatt på denne konserten. 

 

https://tix.no/nb/stavanger/specialoffer/pbnax6oloyizy

La Chambre aux Echos, med regissør av den unge fransk-finske regissøren Aleksi Barrière og dirigenten Clément Mao-Takacs, arbeider med vitaliteten til de nye teatralske og musikalske skrifter og har båret musikalske teaterprosjekter siden flere år på fransk og europeiske scener.

Kveldens konsert kontrasterer verk av den høyromantiske, tyske komponisten Richard Wagner og den finske, nålevende komponisten Kaija Saarihao. Konserten åpner med Wagners Lohengrin, som er basert på legenden om den hellige gral. Forspillet til akt 1 starter med skinnende fioliner i et høyt register, som rammer inn satsens tiltalende skjønnhet. 

La Chambre aux Echos,  i samarbeid med Stavanger Symfoniorkester, vil presentere finsk komponist Kaija Saariahos konserto for violon Graal Theatre, i en iscenesatt versjon. Denne versjonen ble også gitt i mai i Sentral i Oslo i samarbeid med Oslo Philharmonic. På invitasjon av norsk solist Peter Herresthal fortsetter selskapet sitt arbeid med å undersøke konsertformens teatralitet gjennom violinkoncerten Graal Theatre (1995).