Eldborg 2018 130 x 100 oljemaleri

Den fransk-russiske kunstner Marina Haller bor og jobber i Karlsruhe. Etter å ha studert kunst (Beaux Arts i Frankrike), viet hun seg til å male.

Egypt (hvor hun ble født), Russland, Frankrike og Tyskland (hvor hun bor) og mange reiser verden rundt har formet kunstnerens oppfatning av verden.

Hun er spesielt fascinert av representasjonen av naturen med dens konstante bevegelse og utvikling. Formene og fargene i naturen oversettes til sitt eget kunstneriske språk, og utforsker grensene for figurmaleri uten noen gang å overskride dem.

Hun finner en sterk inspirasjon i skogen, utover årstidene.

Marina er fascinert av islandske landskap. Bergarter og farvann i forskjellige tilstander danner landskap, for eksempel levende skulpturer i evig forandring og utvikling, der ved første blikk bare lava og is dukker opp.

Marina Haller ser livet, skapt av ornamenter fra naturen, som hun har tolket på sin egen måte og som hun overfører i farge og form. Mineraler og bergarter er animert av kunstneren. Mye mer enn svart og hvitt, fargene som Marina Haller gir til sine bilder av Island, gir en ide om kraften og aktiviteten under overflaten.

Moser gir det tørre og ørkenlige landskapet utallige greener og danner dermed en naturlig kontrast med mineraler og snø.