Kategorier
Kultur

Støtte til publisering (PAP)

Gjennom PAP-programmet til Institut français de Paris støtter IFN norske foreleggere som ønsker å publisere franskspråklig litteratur i Norge.

Institut français de Paris (IFP) er en del av det franske utenriksdepartementet og jobber med å fremme fransk kultur internasjonalt, og tilbyr blant annet økonomisk støtte til forlagshus som ønsker å få oversatt og publisert franskspråklige bøker i utlandet. Bøkene det søkes om må har blitt publisert i Frankrike som første land.

Den økonomiske støtten fra IFP går ut på å overføre en sum som helt eller delvis utbetales i forkant av forhandlingene mellom de franske og de norske forlagshusene.

PAP-programmet retter seg kun mot profesjonelle forleggere som publiserer verk av franskspråklige forfattere til et lokalt språk (inkludert fransk). Publiseringsrettighetene må tilhøre et fransk forlag. Med unntak av skole- eller undervisningsbøker støtter PAP-programmet alle typer publikasjoner: skjønnlitteratur, vitenskap, ungdomslitteratur, tegneserie, teater, prosa, vitenskapelige publikasjoner osv.

Prosjektene det søkes med må være påbegynt og publiseres senest tre måneder etter summen er overført. Det innvilges ikke støtte til bøker som allerede er publisert.

  • Når kan man søke?

Det er to søknadsfrister i året: kommer snart

  • Hvordan søke?

Kontakt kulturavdelingen til IFN : kultur@france.no