Kategorier
Utdannelse og Fransk språksamarbeid

Visning av filmen «Aya de Yopougon» på Cinemateket

fredag 20. mars 2020

Oslo

I anledning frankofonidagen den 20. mars har lnstitut Français i Oslo gleden av å invitere franskklasser ved norske videregående skoler for å se animasjonsfilmen Aya de Yopougon.

«Aya fra Yopougon» er en virkelighetsskildring fra Elfenbenskysten, fortalt av Marguerite Abouet og tegnet av Clément Oubrerie.

Historien handler om Aya, som er 19 år. Hun er vakker og klok, et dydsmønster som heller vil gå på skolen enn å gå på byen med venninnene sine. En ikke helt vanlig jente, kanskje, men vanlig nok til at hun kunne bo hvor som helst; i Oslo, i Tokyo, i Paris. Hun bor i Yopougon, en bydel i Abidjan, den største byen i Elfenbenskysten.

Hun er er en afrikaner med livet foran seg, en jente som krangler med faren, som leser lekser, som pynter seg og avviser innpåslitne gutter.

Filmen tar dere med på en reise til Yopougon, bydel i Abidjan (Côte d’Ivoire) og gjør at man får et innblikk Elfenbenskystens kultur.

 

                                                                                                                 

 

PRAKTISK INFORMASJON:

Dato : fredag 20. mars 2020 kl.13:30

Sted : Cinemateket (Dronningens Gate 16, 0105 Oslo)

Varighet : 84 min

Språk : Fransk(+ tekster på engelsk)

Passer for : VGS-klasser, nivå Fransk II og Fransk III

NB! Det er et begrenset antall plasser. Det er obligatorisk påmelding gjennom Sabrina Dugast : sdugast@france.no. (Vennligst oppgi hvor mange elever det gjelder).