Kategorier
Kultur

METEOR 2021 – Internasjonal teaterfestival i Bergen

21 - 31. oktober 2021

Torsdag 21. oktober 2021 åpner den internasjonale teaterfesivalen METEOR i Bergen. Institut français de Norvège har gleden av å støtte oppsetningene til de franske koreografene som er inkludert i årets program med følgende forestillinger: L’Étang av Gisèle Vienne, Isadora Duncan av Jérôme Bel og L’Homme rare av Nadia Beugré.

 

 • L’Étang (Dammen) er Gisèle Viennes bearbeidelse av en novelle av den sveitsiske forfatteren Robert Walser. Historien utfolder seg som en intrikat fortelling om en ung gutt og hans desperate kjærlighet overfor moren. Forestillingen undersøker blant annet teatrets og familielivets konvensjoner, og reiser spørsmålet om virkelighetsforståelse og sosiale normer. Gisèle Vienne er en fransk-østerriksk koreograf, dukkefører, skuespiller og regissør. Med sine urovekkende og visuelle verdener som kombinerer det vakre og bisarre, har hun utviklet et særegent og unikt teaterspråk.
 • L’Étang kan sees torsdag 21. oktober 2021 kl. 19:30 og fredag 22. oktober 2021 kl. 19:30 på Studio Bergen.
  Mer informasjon og kjøp av billetter her.

 

 • Isadora Duncan er et stykke laget for danseren Elizabeth Schwartz av Jérôme Bel, og inngår i en serie danseportretter initiert av sistnevnte. Gjennom en blanding av diskursive og følelsesmessige stilarter, talehandlinger og dansesoloer, tydeliggjøres Duncans rolle som visjonær koreograf og pioner innen moderne dans. Den franske koreografen Jérôme Bel hører til en generasjon koreografer som oppstod på midten av 1990-tallet. Han utforsker forholdet mellom koreografi og populærkultur, danser og tilskuer, og er spesielt opptatt av vår forståelse av kunst og moderne dans.
 • Isadora Duncan kan sees tirsdag 26. oktober 2021 kl. 21:00 og onsdag 27. oktober 2021 kl. 21:00 på KODE 2.
  Mer informasjon og kjøp av billetter her.

 

 • I l’Homme rare lar koreograf Nadia Beugré de fem, mannlige danserne vrikke på rumpa når de går, livaktige og fulle av sinuskurver. Men ansiktene til danserne vises aldri, vi ser dem kun bakfra. Forestillingen stiller blant annet spørsmål ved den oppmerksomheten vi gir til forskjellige kropper, og egenskapene vi tillegger deres bevegelser. Nadia Beugré er en danser og koreograf med bakgrunn fra Elfenbenskysten. I den grad kjønnsperspektivet alltid har vært til stede i arbeidene hennes, så er det nærmest påtrengende i L’Homme Rare: Her blir synet på «kvinnelige og mannlige attributter» snudd på hodet.
 • L’Homme rare kan sees fredag 29. oktober 2021 kl. 18:00 og lørdag 30. oktober 2021 kl. 18:00 på Studio USF.
  Mer informasjon og kjøp av billetter her.