Kategorier
Kultur

Webinar – Art and Blockchain

onsdag 17. november 2021 14:00

 

I anledning Novembre Numérique, og i samarbeid med de franske instituttene i Sverige, Danmark og Finland, har Institut français de Norvège gleden av å ønske velkommen til webinar rundt temaene kunst og blockchain!

Registrer deg her for å få Zoom-invitasjonen!

 

Blockchain-teknologien gjorde sitt inntog i verden den 3. januar 2009 og introduserte med dét en ny og innovativ tillitsarkitektur som fascinerte mange. Kunstverdenen var blant dem som raskt benyttet seg av denne nye teknologien. Blockchain bidro blant annet til å sertifisere digitale kunstverk og sette kunstnere direkte i kontakt med sitt publikum ved å slette galleristen som mellomledd. Kunstnere verden over fikk plutselig muligheten til å bli både bedre betalt og gjenvinne kontrollen over egne verk og rettigheter, men hvilke endringer vil blockchain-teknologien føre med seg i kunstverdenen på lang sikt?  

Når man snakker om konsensus og desentralisering i sammenheng med blockchain, innebærer det rent faktisk noe revolusjonerende? Hva er konsekvensene av en verden med anonyme aktører og uten eget styre? Er kunstverkets fremtid dømt til dematerialisering? Og hvilke konkrete fordeler bringer blockchain-teknologien til kunstnere når det kommer til formidling og salg av kunst?

 

For å reflektere rundt disse temaene har vi gleden av å ønske velkommen et knippe aktører innen kunst- og blockchainfeltet både fra Frankrike og de nordiske landene: kunstneren Trym Ruud (NO) som fikk livet sitt endret over natten takket være blockchain-teknologien; kunstneren, regissøren og sirkusartisten Olle Strandberg (SE) og Jonas Kasper Jensen (DK) som jobber i skillet mellom digital kunst, NFT og maleri. Fra Frankrike deltar kunstneren, forskeren og aktivisten Primavera de Fillippi (FR/IT) som blant annet er kjent for sine foredrag om kunst og blockchain og – sist men ikke minst – ordstyrer for samtalen Albert Meige (FR), forfatter, ingeniør og entreprenør spesialisert i digitalisering av selskaper.

 

Webinaret holdes på Zoom onsdag 17. november kl. 14:00. Skriv deg inn her for å motta Zoom-invitasjonen!