Kategorier
Utdannelse og Fransk språksamarbeid

Concours de la Francophonie for franskklasser i Norge

25. november 2021 - 1. januar 2022

Voyage en Francophonie – en reise i fransktalende land!

 

Hvert år arrangerer Institut français de Norvège vår populære «Concours de la Francophonie» for franskelever i Norge. Konkurransen byr på en virtuell reise i fransktalende land verden over og viser i hvilken grad fransk er et internasjonalt språk.

I fjorårets versjon av konkurransen lanserte vi åtte ulike oppgaver tilknyttet hvert sitt fransktalende land. I årets versjon vil vi, i samarbeid med Fremmedspråksenteret og Fransklærerforeningen i Norge (ANEF), fortsette denne virtuelle reisen i fransktalende land ved hjelp av forskjellige spennende oppgaver. Mer spesifikt vil oppgavene, som kommer annenhver uke, gi elevene muligheten til å oppdage ulike kulturelle aspekter ved et fransktalende land.

 

Konkurransen begynner den 25. november 2021 og avsluttes den 19. mars 2022 med en høytidelig finale. Konkurransen er åpen for alle franskklasser på både ungdomsskole og videregående skoler.

 

Her kan du finne den første oppgaven!

 

For å registrere klassen din må du sende inn:

  • Navnet på skolen din
  • Navnet på klassen
  • Navnet på læreren og hans/hennes e-postadresse til:

francophonie@france.no

 

Vi sender dere en lenke for å få tilgang til konkurransen der en ny språklig utfordring venter på dere i ukene 47, 49, 2, 4, 6, og 9.

Vi godtar ett svar per klasse, og for alle utfordringer som er fullført innen fristen, gir vi dere poeng. Dere kan starte på konkurransen når dere vil, eller hoppe over en av oppgavene, men dere får bare poeng for det dere leverer.

Klassene med flest poeng vil til slutt delta i en Kahoot-finale der elevene vil få bruk for det de har lært i de allerede gjennomførte oppgavene. Helt til slutt vil de tre klassene med flest poeng vil motta en pengepremie som læreren deres kan bruke på en felles premie til klassen!

 

Lurer du på hva francophonie betyr? Begrepet er hyppig brukt i Frankrike, og refererer ganske enkelt til fransktalende land eller territorier hvor fransk er morsmål eller offisielt språk. For mer informasjon om begrepets historie og betydning anbefaler vi denne artikkelen på forskning.no i tillegg til denne episoden av podkasten Frankrike Forklart, der temaet er nettopp frankofoni.  

 

Lykke til i konkurransen !