Kategorier
Utdannelse og Fransk språksamarbeid

#plusloin – en internasjonal, digital kampanje for å fremme det franske språket

24. september - 26. november 2020

Global

Institut français lanserer en internasjonal, digital kampanje kalt #plusloin, for å fremme læringen av fransk språk i aldersgruppen 18-25 år. 

Med denne kampanjen inviterer Institut français og sine partnere unge verden over til å lære fransk for å utvide horisontene deres og å åpne flere dører. 

Den digitale kampanjen #plusloin handler om at det franske språket kan åpne dører – eller at man kan nå lenger og oppnå mer – i studie- og jobbsammenheng, i sine drømmer for fremtiden, på reise og gjennom livserfaringer mer generelt gjennom å kunne fransk.

Kampanjen foregår på nettsiden plusloin.io og på sosiale medier (Instagram: @ifnorvege). Videre kan unge fra hele verden chatte med en franskspråklig i landet sitt via et telefonnummer på WhatsApp (dette gjelder ikke i Norge). 

Kampanjen viser også frem personer og talenter som alle har nådd lenger gjennom at de har lært fransk, som for eksempel Jane Birkin, Blanca Li og en rekke internasjonale, unge influencere. Målet er å skape en global plattform for franskspråklige talenter på tvers av opphav og kultur, og å fremme kommunikasjon mellom dem på fransk. 

Ta del i kampanjen! Dere kan fra og med nå oppleve denne på seks språk (engelsk, arabisk, kinesisk, spansk, portugisisk og russisk) i tillegg til fransk. Gå til plusloin.io for en unik opplevelse! 

målene med kampanjen #plusloin 

Kampanjen har følgende målsettinger: 

  • Vise at det franske språket er et moderne språk, et språk for åpenhet og karrieremuligheter på internasjonalt nivå.
  • Styrke relasjonen mellom det franske kulturelle nettverket i utlandet og å styrke unges franske språkkompetanse og deres karrieremuligheter på nasjonalt og internasjonalt nivå. 

Målet er videre å støtte og bistå de franske kulturrepresentasjonene i utlandet som har blitt hardt rammet av COVID-19 pandemien, gjennom å skape nytt engasjement og interesse for frankkurs (inkludert på nett). Kampanjen har blitt utviklet som et samarbeidsprosjekt mellom det hele franske kulturnettverket i utlandet, bestående av de kulturelle avdelingene på Frankrikes ambassader, Instituts français og Alliances Françaises. 

I samsvar med den franske presidentens plan for å fremme det franske språket og flerspråklighet, ønsker #plusloin å belyse det franske språket fra et åpent perspektiv som verdsetter mangfold i den fransktalende verden. 

Institut français er også i gang med en rekke initiativer ulike steder i verden for å dekompartementalisere den franskspråklige kulturelle arenaen.

#plusloin har blitt organisert i samarbeid med Fondation des Alliances Françaises, France Médias Monde et TV5 Monde. 

(Kilde: Institut français – www.institutfrancais.com, oversatt til norsk ved Institut français Norge).