Kategorier
Utdannelse og Fransk språksamarbeid

Fransk studiehverdag i pandemien

29. mars - 31. mai 2021

Oslo

Aftenposten publiserte den 28. mars en artikkel skrevet av en norsk student som studerer i Frankrike. Edda Øvereng Iveland er ingeniørstudent ved den kjente skolen INSA i Toulouse i regi av NORGINSA. 

 

Edda forteller at hun setter stor pris på å studere i Frankrike til tross for den vanskelige situasjonen fordi studentene får lov til å følge deler av studiet ved fysisk oppmøte minst en gang i uken. Hvis du også har lyst til å studere til å bli ingeniør i Frankrike gjennom NORGINSA, husk å sende inn søknaden din elektronisk før den 15. april. Har du andre spørsmål ang dette studiet, ta kontakt med Diku

De siste månedene har studenter blitt prioritert i Frankrike, og den franske regjeringen har vedtatt eksepsjonelle tiltak for å støtte internasjonale studenter som for tiden er i Frankrike: mathjelp, finansiell nødhjelp, eksepsjonell assistanse til studenter som har mistet jobben eller praksisplassen sin.

Som Edda nevner i artikkelen, har universitetsrestaurantene sakte men sikkert åpnes siden 8. februar 2021 mens de fortsetter å tilby take-out. Internasjonale studenter, som andre studenter, kan dra nytte av to måltider per dag for 1 euro.

Samtidig har et nytt støttesystem for psykisk helse blitt satt på plass: Santé Psy Etudiants. Dette tar sikte på å hjelpe studenter som har problemer og sliter i pandemien. Støtte er tilgjengelig via Crous sosialtjenester for alle studenter som trenger det. På denne siden finner internasjonale studenter all informasjon om studielivet i Frankrike. 

 

Studiestart høst 2021

Årets studiestart er frem til nå tenkt at blir normal, men dersom den nåværende helsekrisen er like alvorlig i september kan utdanningsinstitusjonene ha en mer fleksibel studiestart. Enkelte universiteter og skoler har planlagt en virtuell studiestart eller en utsatt studiestart dersom pandemien gjør mobiliteten komplisert. 

Har du spørsmål om studier i Frankrike? Ta kontakt med Campus France Norge