Kategorier
Kultur

Nobels Fredspris Forum

I forbindelse med tildelingen av Nobels fredspris 2023 som gikk til den iranske menneskerettsaktivisten og journalisten Narges Mohammadi, arrangerte Det Norske Nobelinstitutt forumet «Iran, Burning for Democracy» den 11. desember i aulaen til UiO.

Forumet er en arena for tverrfaglig diskusjon og refleksjon. Årets utgave ga de som kjemper for demokrati og menneskerettigheter i Iran muligheten til å bli hørt. Ved å lytte til disse vitnesbyrdene lot således Nobelinstituttet Narges Mohammadis kamp få gjenklang.

Det er en stor glede for l’Institut français de Norvège å støtte tilstedeværelsen til generalsekretær i Amnesty International, Agnès Callamard, samt til kunstneren og forfatteren Marjane Satrapi.

Nobel Peace Prize Forum arrangeres av Det Norske Nobelinstitutt, i samarbeid med Universitetet i Oslo. Forumet samler en unik konstellasjon av nobelprisprisvinnere og andre ledende internasjonale eksperter, representanter for regjeringer og internasjonale organisasjoner, forskere, sivile samfunnsledere og aktivister, aktører fra næringsliv og privat sektor, journalister og ungdom over hele verden, inkludert studenter.