Kategorier
Kultur Musikk

Ultima – Oslo Contemporary Music Festival

14 - 23. september 2023

2023-utgaven av Ultima – Oslo Contemporary Music Festival – finner sted fra 14. til 23. september i Oslo! For anledningen vil den franske kunstneren Vincent Martiel presentere en installasjon som en del av Sound Art in Public Spaces-initiativet arrangert av Raquel Castro fra 16. til 21. september på Tøyen bibliotek, Klosterenga Park og Oslo Cinemateket.

Mennesker pleide å tilbe værguder. I dag har vi i stedet nærmest guddommelige evner til å kontrollere og endre været. Denne lydkunstutstillingen er kuratert av den portugisiske forskeren og kuratoren Raquel Castro, og har klimakrisen som fokus. Weathergods oppfordrer oss til å endre måten vi ser på naturen, og vår plass i den.

Liquid Aesthesia #4 kombinerer Vincent Martial og Sonoscopia vannaktige lyder og mekaniske luftpumper. De avdekker prosessene vann gjennomgår som katalysator for sosiale og miljømessige endringer.

Kunstaktivist Mihail Karikis skaper et innendørs værsystem i Tøyen bibliotek. I hans Weather Orchestra, synger Unni Løvlid bønner til solen om gode avlinger, mens instrumenter imiterer lyden av stormer, akkompagnert av rop fra unge klimaaktivister.

Sounding Horns av Kathy Hinde består av håndlagde horn som stikker opp fra bakken for å avsløre undervannslyder i Klosterenga park. Hinde og hornist Hild Sofie Tafjord improviserer live i samspill med lydlandskapet, og forvandler omgivelsene til et responsivt økosystem.

Mer informasjon:

https://www.ultima.no/nb/weathergods-2

Facebook:

https://www.facebook.com/events/702461968560722