Kategorier
Kultur

Podcast «Frankrike forklart» sesong 9 : Hvordan jobber Leger uten grenser ?

Med Trygve Thorson humanitærrådgiver ved Leger uten grenser

Institut Français de Norvège har glad for å støtte podkasten Frankrike Forklart Sesong 9!
I podkasten Frankrike Forklart møter du førsteamanuensis i fransk litteratur og områdekunnskap Kjerstin Aukrust ved Universitetet i Oslo og førsteamanuensis i fransk kultur og samfunn Franck Orban ved Høgskolen i Østfold. De inviterer kompetente og frankofile gjester til samtale om temaer som er viktige for å forstå det som skjer i Frankrike i dag, og for å vite mer om landets historie, politikk og kultur. 

Episode 2 – sesong 9 / Hvordan jobber Leger uten grenser ? – Med Trygve Thorson humanitærrådgiver ved Leger uten grenser.
I ukens episode snakker Frankrike forklart om en nødhjelpsorganisasjon som de aller fleste vet om og som man dessverre hører mer fra når liv skal reddes rundt omkring i verden. Leger uten grenser har eksistert i Norge siden 1996. Men organisasjonen har en lengre historie som begynte på 1970-tallet i Frankrike med stiftelsen av Médecins sans frontières. Hvordan startet dette? Hvordan har organisasjonen utviklet seg og hva slags nødsarbeid driver den i dag, særlig der krig og lidelser herjer? For å hjelpe oss med å svare på disse spørsmålene har vi fått besøk av Trygve Thorson, humanitærrådgiver ved Leger uten grenser. 

Episode 1 – sesong 9 / Hva skjer i Frankrike i 2024 ? – Med Tove Gravdal.
I årets første episode tar vi et tilbakeblikk på fjoråret og drøfter hvilke utfordringer Frankrikes nye statsminister Gabriel Attal vil kunne møte i 2024, ikke minst med tanke på Europaparlamentet i juni. Vår gjest er frilansjournalist og forfatter Tove Gravdal.