Kategorier
Kultur

Her ser du vinnerne av fotokonkurransen til Campus France Norge !

torsdag 18. februar 2021

Campus France Norge har gleden av å kunngjøre vinnerne av fotokonkurransen «mitt beste minne fra studietiden i Frankrike» ! 
 
  • Kaja Humberset 

«En liten statue-etterligning av Charlotte i Toulouse før korona»

På sitt første år på masteren ved universitetet i Oslo (UIO) dro Kaja for å studere ved Jean Jaurès i Toulouse for vårsemester 2020. Etter å ha studert i Paris og i Caen var det denne gangen gjennom et erasmusprogram at hun dro til Toulouse. Kaja studerer fransk områdekunnskap i Oslo, så hun fulgte liknende fag i Toulouse. I tillegg til dette har hun i tillegg tatt et fag om luftfartens historie!

På bildet kan man se Charlotte som Kaja bodde med i Toulouse som kom til Frankrike sammen med henne. De oppdaget byen sammen og likte den veldig godt og ser frem til å komme tilbake!

 

  • Mathilde Hertzberg Ketilson

«Hva gjør man når man besøker slottet til solkongen?»

Mathilde hold på med en Bachelor i management ved Bi business school da hun bestemte seg for å studere fransk ved Universitetet i Caen på sommeren 2001. På kurset som varte i 3 uker lærte hun om det franske språket og om fransk kultur. Mathilde mener dette var den beste sommeren i studietiden hennes.

Gjennom sommerkurset besøkte hun forskjellige steder (som Paris, Normandie og Versailles) og dro på forskjellige utflukter. Mathilde tok dette bildet da hun besøkte Versailles en helg. Hun husker at det var veldig varmt og at hun og vennene hennes slappet av i hagen til Versailles-slottet for å kjøle seg ned. Hun husker at de ble kjeftet på av gartneren fordi de gikk på plenen!

 

  • Ellen Bera Mathiesen

« Oppleve Paris »

På første året i mastergraden ved NMBU innen fysikk og klima bestemte Ellen seg for å dra på erasmusutveksling ved l’Ecole Supérieure d’Ingénieurs Léonard-de-Vinci (ESILV) i Parisregionen.

Hun valgte ESILV for deres program om fornybar energi, men også fordi de hadde franskkurs for internasjonale studenter. Mange universiteter i Frankrike har slike kurs for internasjonale studenter. Hun møtte også studenter fra hele verden.

Bildet til Ellen ble tatt i La Félicita i Paris, som er en mathall kjent for sine mange smaksopplevelser. Denne dagen var hun sammen med sine venner som hun har møtt gjennom ESN, erasmus student network. Ellen synes det var et fantastisk sted! Hun og vennene hennes fikk bruke fransken de har lært for å kjøpe mat. Det er hennes beste minne fra Frankrike fordi hun var omringet av fine folk og hun lo mye!